Яценюк: Росія так і не пояснила, чому не хоче вільної торгівлі між Україною та ЄС

Яценюк: Росія так і не пояснила, чому не хоче вільної торгівлі між Україною та ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вкорте наголосив, що угода про ЗВТ між Україною і ЄС жодним чином не стосується Російської Федерації.

Про це він заявив на брифінгу у рамках українсько-німецького економічного форуму в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Угода (про ЗВТ між Україною і ЄС – ред.) набуде чинності. Росія, як і будь-яка інша країна, не має права вето на наші двосторонні відносини з ЄС. Ця угода направлена на розвиток економічних стосунків між Україною і ЄС. Вона не має відношення до наших стосунків з Росією», – сказав Прем'єр.

За його словами, під час консультацій щодо імплементації угоди про ЗВТ Росія не змогла обгрунтувати свої побоювання щодо запуску вільної торгівлі між Україною і ЄС.

«Ми не почули від росіян жодної предметної розмови про те, що ж так лякає російську економіку…У нас є угода про зону вільної торгівлі між Україною і СНД, частиною якої є Росія і яку Росія не виконує. РФ почала зменшувати українсько-російську торгівлю десять років тому. Якщо раніше ми повністю були залежні від російських ринків, то сьогоднішній наш ступінь залежності становить 12%», – зазначив Яценюк.

Глава уряду вкотре наголосив, що ЗВТ з Євросоюзом запрацює з 1 січня 2016 року. «Хай Росія визначається, як вона хоче розвивати свою економіку. Ми визначилися: українська економіка відповідатиме європейським стандартам» - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-