Комітет виборців назвав три головні проблеми кампанії-2015

Комітет виборців назвав три головні проблеми кампанії-2015

Укрінформ
Комітет виборців України назвав три проблеми передвиборчої кампанії у ТВК - правопорушення, підкуп виборців та неефективну роботу Міністерства внутрішніх справ у розслідуванні виборчих злочинів.

Про це на прес-конференції сказав голова КВУ Олексій Кошель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"КВУ бачить 3 головні проблеми на цьогорічних місцевих виборах: діяльність ТВК, які часто порушували виборче законодавства і приймали політично вмотивовані рішення; підкуп виборців, який залишається традиційним для українських виборів - і цього року ми побачили сплеск механізмів підкупу виборів через механізм так званих добрих справ. І неефективна робота МВС у розслідуванні виборчих злочинів", - сказав Кошель.

Він пояснив, що йдеться, насамперед, про ТВК у Маріуполі, Лисичанську та Черкасах. КВУ відзначає їх як проблемні і незважаючи на те, що ряд питань вже вирішено, у комітеті є сумніви, що в них не виникне бажання порушувати закон під час підрахунку голосів.

"І, на превеликий жаль, ми можемо говорити, що проблемних ТВК в день виборів може бути більше", - додав Кошель.

Говорячи про підкуп виборців, голова КВУ констатував, що комітет не знайшов жодного виборчого округу, де б він не відбувався.

"Технології так званих "добрих справ" (ремонт під'їздів, встановлення дитячих майданчиків тощо під час виборчої кампанії - ред.) ми розглядаємо виключно як технології підкупу виборців", - пояснив він.

Кошель відзначив, що на цих виборах продовольчі набори, на жаль, досі в дії, але вже в меншому обсязі.

Говорячи про неефективність роботи МВС, Кошель наголосив, що показником має бути не кількість кримінальних справ за порушення виборчого законодавства, а кількість притягнутих до відповідальності правопорушників.

Всього з 29 вересня по 22 жовтня КВУ зафіксував понад 1800 порушень виборчого законодавства, 80% з яких - порушення розміщення агітматеріалів і технічного характеру, що не мають серйозного впливу на хід виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-