Порошенко: Місцеві вибори завершать перезавантаження влади

Порошенко: Місцеві вибори завершать перезавантаження влади

Укрінформ
Місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня, є завершенням перезавантаження влади.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з керівниками моніторингових міжнародних місій зі спостереження за виборами депутатів місцевих рад та сільських, селищних і міських голів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хотів би наголосити, що зараз завершується повне перезавантаження влади після президентських і парламентських виборів. Президент був переобраний новий, парламент оновився майже на 60%, і я також маю надію на те, що відбудеться таке саме перезавантаження і місцевих органів влади, і вже нові обрані представники народу будуть здійснювати владні повноваження", - сказав він.

Президент підкреслив: для нього принципово, аби новообрані голови на місцях відповідали бажанням людей, і аби в кожній міській раді була створена проукраїнська коаліція.

При цьому, особливістю характеристики демократичного виборчого процесу в Україні є також той факт, що передбачити переможців виборів навіть за день до цього неможливо.  

«Я думаю, що це набагато краще, ніж тоді, коли в тоталітарних країнах навіть без виборів можна передбачити, хто отримає відповідні владні повноваження. Я також дуже сподіваюся, що ті, хто хоче дестабілізації, підриву зсередини країни, не отримають підтримки громадян  і в такий спосіб народ дасть оцінку їх політичній діяльності»,- резюмував Глава Української держави.

Загалом Президент підсумував, що ключовою позицією, яку треба забезпечити на виборах, є те, аби вибір українських громадян був вільним, неупередженим. Місцеві вибори, після президентських і парламентських, теж мають відповідати найвищим міжнародним стандартам.

«Я зроблю все, аби місцеві вибори були забезпечені тими самими нормами і критеріями», -  констатував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-