Українсько-німецький економічний форум

Українсько-німецький економічний форум

Онлайн
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк перебуває з робочим візитом у Берліні, де відкрився Українсько-німецький економічний форум.

У рамках візиту відбудуться переговори українського Прем’єра з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

У центрі уваги керівників обох урядів перебуватиме увесь комплекс питань двостороннього співробітництва - процес мирного врегулювання, зміцнення економічної взаємодії, підтримка ходу економічних реформ і внутрішніх перетворень у нашій державі, безпекова співпраця.

Участь в Українсько-німецькому економічний форумі візьмуть понад шістсот представників українського бізнесу та провідних німецьких компаній, що зацікавлені у започаткуванні, розширенні та розвитку співпраці з Україною.

Продовжуючи серію світових заходів для відкриття інвестиційного потенціалу України, Берлінський форум стане масштабним міжнародним зібранням для інформування іноземних партнерів про хід реформ у нашій країні, досягнуті результати та перспективи подальшого залучення капіталу в розбудову національної економіки. Першою закордонною подією такого спрямування став ініційований урядом України успішний бізнес-форум у Вашингтоні у липні цього року.

Передбачається, що в Берліні будуть підписані важливі документи.

Під час свого робочого візиту Яценюк проведе низку зустрічей із провідними представниками німецького бізнесу, а також авторитетними представниками аналітичних центрів, політологічних та експертних середовищ.

За трансляцією форуму можна спостерігати онлайн на офіційному каналі Кабміну України:

Канал 1

Канал 2

12.00- 13.00 (за київським часом) – Урочисте відкриття форуму. Виступатиме Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель та  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. У дискусійній панелі також беруть участь  президент Асоціації німецьких торгово-промислових палат і промисловості Ерік Швейцар та голова Німецької асоціації східноєвропейського економічного співробітництва Екхард Кордес. 

14.10 -14.40 (за київським часом) – спільна прес-конференція Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та канцлера ФРН Ангели Меркель.

Програмою бізнес-форуму передбачено участь багатьох представників уряду України і Німеччини у дискусійних панелях . 

13.00 – 14.30 (за київським часом) Дискусійна панель «Німецько-українські бізнес-відносини: потенціал, реформи, проблеми» за участю міністра фінансів України Наталії Яресько, міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. З німецької сторони учать у дискусії візьмуть Штефен, держсекретар Федерального міністерства фінансів; Уве Бекмайєр, парламентський статс-секретар Федерального міністерства економіки та енергетики; Маркус Eдерер, держсекретар Федерального міністерства закордонних справ.

15.30 – 17.00 ( за київським часом)

Дискусійна панель «Промисловість та енергетика» за участю віце-прем’єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ Геннадія Зубка та інших представників уряду і  бізнесу.

(перший канал трансляції)

 Дискусійна панель «Транспорт і Логістика» за участю міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського, державного секретаря Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Райнера Бомби та інших представників влади і бізнесу. 

(другий канал трансляції

17.00-17.30 (за київським часом) спільний брифінг українських  урядовців.

17.30-18.00 (за київським часом)

Дискусійна панель «Сільське господарство і харчова промисловість» за участю, зокрема міністра аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, парламентського статс-секретаря Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Петра Блесера. 

(перший канал трансляції)

Дискусійна панель «Базові знання та новітні високі технології в економіці» за участю міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Aбромавичуса, заступника керівника Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа та представників економічного сектору. 

(другий канал трансляції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-