Деякі партії примудрилися провести агітацію за нуль гривень - Опора

Деякі партії примудрилися провести агітацію за нуль гривень - Опора

Укрінформ
Найпоширенішими порушеннями нинішньої виборчої кампанії є незаконна агітація, підкуп виборців та порушення з боку ТВК.

Про це під час прес-конференції заявила координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підбили певні підсумки інформації щодо порушень, які надходять від наших спостерігачів, і можемо визначити структуру проблематики цієї виборчої кампанії до дня голосування. На першому місці серед порушень, зафіксованих нашими спостерігачами, - це 380 фактів незаконної форми агітації або порушення порядку виборчої агітації, у тому числі в частині фінансування", - зазначила вона.

За її словами, спостерігачі спробували проаналізувати попередні фінансові звіти витрат виборчих фондів деяких найактивніших політичних партій і виявили, що окремі з них задекларували 0 гривень як витрати на виборчу кампанію.

Крім того, Айвазовська зауважила, що друге місце серед порушень посідає проблема підкупу виборців. Зокрема, вона підкреслила, що наразі зафіксовано 193 таких випадки.

Також експерт розповіла, що до першої трійки найпоширеніших порушень нинішньої виборчої кампанії належать порушення з боку самих ТВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-