Порошенко пояснив, чому з Люксембургом не підписана конвенція про офшор

Порошенко пояснив, чому з Люксембургом не підписана конвенція про офшор

Укрінформ
Україна та Люксембург досягли значного прогресу в питанні імплементації конвенції щодо уникнення подвійного оподаткування і домовилися про її підписання найближчим часом.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на брифінгу за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав'є Беттелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би констатувати той значний прогрес, який ми продемонстрували під час досягнення компромісу щодо імплементації конвенції для уникнення подвійного оподаткування з Люксембургом. З технічних причин ми не встигли підготувати її підписання до візиту, але ми домовилися, що вона буде підписана найближчим часом", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що на головування Люксембургу в Раді ЄС припадає історична місія, адже у грудні цього року Єврокомісія має ухвалити свій висновок щодо лібералізації візового режиму з Україною.

"Я висловив сподівання пану прем'єр-міністру, що цей виновок буде позитивним", - повідомив Порошенко.

Президент розповів, що під час зустрічі з Беттелем насамперед обговорювалося питання взаємодії між Україною і Європейським Союзом, бо "головування Люксембургу у ЄС дає нам додаткові можливості, якими ми безумовно скористаємося".

 "Ми маємо однакові погляди на цей процес і спільну позицію, інакше й бути не може, адже мова йде про взаємини з ЄС, і Україна бачить себе постійним надійним членом європейської сім'ї. Заради цього Україна реформується", - наголосив Порошенко.

Президент подякував Беттелю за постійну тверду підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України і відзначив внесок Люксембургу в трастові фонди НАТО, які допомогають реформувати сектор безпеки й оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-