Канада припиняє бомбардувати ІДІЛ

Канада припиняє бомбардувати ІДІЛ

Укрінформ
Ліберальна партія, що перемогла на федеральних парламентських виборах у Канаді, відкличе бойові літаки канадських ВПС із Сирії та Іраку.

Про це на своїй першій прес-конференції після перемоги на виборах сказав лідер лібералів і майбутній прем’єр-міністр Канади Жастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Я мав розмову із президентом Обамою, який із розумінням поставився до моїх зобов’язань щодо припинення бомбардувань, - сказав Трюдо,

За його словами, Канада залишатиметься «надійним членом коаліції проти Ісламської держави», втім не братиме участі у бойових діях.

При цьому лідер Ліберальної партії не зазначив, яким само бачить завдання Канади у боротьбі з терористами ІДІЛ та коли конкретно будуть припинені бойові вильоти канадської авіації.

«Ми виконуватимемо свої зобов’язання у відповідальному темпі. Важливо здійснити перехід правильно», - підсумував він.

Відповідаючи на інше запитання, Трюдо повідомив, що новий канадський уряд буде представлено 4 листопада. До цього часу офіційно при владі залишатиметься Стівен Харпер. Вірогідно, зміни у закордонній політиці можливі також лише після цього.

Додамо, що під час передвиборчої кампанії Жастін Трюдо відстоював позицію про необхідність припинення участі Канади в боях проти ІДІЛ, натомість зосередившись на тренуванні місцевих бійців.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами федеральних парламентських виборів переконливу перемогу здобула опозиційна Ліберальна партія. Її 184 мандати дозволяють сформувати уряд без консультацій із іншими партіями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-