Усі надруковані для Закарпаття бюлетені недійсні - ОВК

Усі надруковані для Закарпаття бюлетені недійсні - ОВК

Укрінформ
Усі видрукувані для Закарпатської області бюлетені виявилися недійсними через неправильну назву однієї з партій.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в обласній виборчій комісії.

Комісія уже оголосила про намір передрукувати бюлетені. Обіцяють встигнути зробити це до виборів, аби голосування на Закарпатті таки відбулося.

«Усі видрукувані ЦВК бюлетені для Закарпатської області є недійсними, а це близько 900 тисяч. Причина - помилка в назві партії «Об'єднання Самопоміч», яку в бюлетенях назвали просто «Самопоміч», а це, як виявилось, назва зовсім іншої політпартії», - підкреслив голова Закарпатської обласної виборчої комісії Микола Сличко.

Текст бюлетенів затверджувався цілою комісією, зокрема там були присутні представники «Об'єднання Самопоміч», преса, уповноважені представники різних політичних сил. Три тижні тому всі дільничні комісії були ознайомлені з цим текстом», - каже Сличко.

Голова Закарпатської ОВК зазначив, що не зрозуміло, чому два члени обласної виборчої комісії від «Об'єднання Самопоміч» тоді проголосували за це рішення і не висловили жодних зауважень.

«Ми приймемо рішення про переділення коштів і передрук бюлетенів. Ми встигаємо це зробити до виборів, щоб голосування на Закарпатті відбулось», - додав Сличко.

«Ситуація неприємна. Звісно, вибори на Закарпатті відбудуться. Наново надруковані бюлетені привезуть в п'ятницю, тобто буде певна незручність для закарпатських виборчих комісій, бо усі інші отримають бюлетені в четвер.  Проте помилка, між іншим, вимагає додаткових затрат від держави - на суму приблизно мільйон гривень. Це халатність. І хтось повинен відповісти. Хоча поки реакції з боку правоохоронних органів та  прокуратури  не було», - коментує  координатор громадської мережі ОПОРА на Закарпатті Володимир Феськов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-