Відсьогодні на сайті Ради доступні всі депутатські запити - Гройсман

Відсьогодні на сайті Ради доступні всі депутатські запити - Гройсман

Укрінформ
На офіційному сайті Верховної Ради відсьогодні оприлюднюватимуться всі депутатські запити.

Про це у понеділок заявив спікер парламенту Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба ВР.

"Відтепер оприлюднення запитів стане постійною та обов’язковою практикою в роботі парламенту. Зваживши на великі суспільні очікування щодо очищення влади, такі нововведення покликані попереджувати та виявляти корупційну складову в діяльності народних депутатів України", - наголосив він.

За словами Гройсмана, "інциденти з депутатськими зверненнями, якими можна торгувати, повинні назавжди відійти в минуле. Парламент повинен очиститися і перевернути цю ганебну сторінку в своїй історії".

Спікер повідомив, що усі депутатські запити реєструються у Раді, і питання щодо їх розгляду вноситься до порядку денного пленарних засідань.

При цьому Гройсман зауважив, що ситуація з депутатськими зверненнями та листами є значно складнішою, "оскільки такі документи ніде не реєструються", і "поки що зміст депутатських звернень для громадськості є недоступним".

Керівник парламенту повідомив, що ініціюватиме зміни до законодавства, які дозволять оприлюднювати депутатські звернення. Одночасно Гройсман звернувся до нардепів із закликом надавати свої звернення для розміщення їх на сайті Ради.

Ознайомитися із запитами народних депутатів України можна за посиланням:  "Головна"-"Контрольна діяльність"-"Депутатські запити"-"Пошук за реквізитами" (база перебуває у стані постійного оновлення та поповнення).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-