#CrimeaIsUkraine: активісти сьогодні нагадають світу про український Крим

#CrimeaIsUkraine: активісти сьогодні нагадають світу про український Крим

Укрінформ
У понеділок, 19 жовтня відбудеться Твіттер-шторм, метою якого є нагадування світу про те, що Крим – це Україна.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Акція пов'язана з недавнім інцидентом, коли видавництва Франції і Великобританії опублікували навчальні посібники з Кримом у складі Російської Федерації.

Атлас світу з «російським» Кримом випустило французьке видавництво Larousse, а британське видавництво Oxford University Press підготувало підручник, де Крим теж вказаний як територія Росії.

«Франція і Великобританія забули про свої зобов'язання по захисту територіальної цілісності України в Будапештському меморандумі 1994 року. У понеділок, 19 жовтня, нагадаємо цим колись надійним видавцям про резолюцію ООН 68/262, де Великобританія і Франція, разом з 100 іншими країнами, чітко заявляють: #CrimeaIsUkraine», – підкреслили організатори онлайн-акції.

Після інцидентів з навчальними посібниками у складі РФ посольство України в Сполученому Королівстві закликало британське видавництво Oxford University Press виправити помилку в підручнику, де Крим вказаний як на території Російської Федерації.

Коментуючи 14 жовтня випуск французьким видавництвом атласу, де півострів позначений частиною Росії, офіційний представник міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль заявив, що Франція не визнає незаконну анексію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-