Канада створить фінансовий спецзагін, щоб стежити за хитрощами Росії

Канада створить фінансовий спецзагін, щоб стежити за хитрощами Росії

Укрінформ
Канада створить спеціальний фінансовий загін, який відслідковуватиме шляхи обходу Росією санкцій.

Про це у відповідь на запит Конгресу українців Канади повідомила керівник виборчого штабу Консервативної партії Канади Дженні Бірн.

«Переобраний Консервативний уряд створить спеціальний фінансовий загін, що складатиметься із експертів-міжнародників та фінансових аналітиків. Це дозволить краще відслідковувати рух російського капіталу на світових ринках", - зазначила Бірн.

За її словами, цей загін зосередиться на російських державних підприємствах та юридичних і фізичних особах, що перебувають під санкціями. "Його завданням стане відслідковування російського капіталу для забезпечення повноцінного застосування санкцій. Також експерти пропонуватимуть нові обєкти для їх розширення", - пояснила керівник виборчого штабу Консервативної партії.

Вона додала, що канадські санкції вже показали свою дієвість, втім їх ефективність можна ще підвищити. "Хоча до цього часу наші санкції були дуже успішними, здатність Канади відслідковувати російські фінансові потоки та на повну силу застосовувати санкції можна покращити", - наголосила Бірн.

Нагадаємо, що 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає Консервативна. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-