Сакварелідзе: Схеми

Сакварелідзе: Схеми "діамантових прокурорів" - лише вершина айсберга

Укрінформ
Виявлені схеми затриманих так званих "діамантових прокурорів" виявилися всього лише "вершиною айсберга".

Про це заявив у Фейсбуці заступник генерального прокурора, керівник прокуратури в Одеській області Давид Сакварелідзе.

Він нагадав про справу щодо затримання на хабарі в сумі понад 3 млн грн Володимира Шапакіна, екс-заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ, і Олександра Корнійця, екс-заступника прокурора Київської області.

Як відомо, незабаром після затримання суд випустив їх під досить скромну, як для чиновників такого рангу, заставу.

"Тим не менш, ми твердо стоїмо на позиції, що підозрювані повинні понести відповідальність за свої дії - у повному обсязі, без будь-яких поблажок і поступок", - наголосив Сакварелідзе.

Він також розповів, коли очікується направлення цієї справи до суду.

"Ми активно працюємо над цим на щоденній основі. На жаль, "кришування" виявленої нами схеми і здирство грошей від представників підприємства з видобутку піску виявилося всього лише "вершиною айсберга". Під час проведення досудового розслідування стало очевидно, що масштаб і діапазон незаконної діяльності одного з фігурантів набагато ширше, ніж спочатку можна було припустити", - повідомив заступник генпрокурора.

За його словами, зараз почався процес ознайомлення підозрюваних і адвокатів із матеріалами слідства, після чого слідчі генеральної інспекції проведуть серію повторних допитів, з урахуванням усіх виявлених обставин, щоб краще зрозуміти позицію захисту.

"Далі ми відкриємо матеріали досудового розслідування та ознайомимо з ними сторону провадження. У випадку, якщо обвинувачена сторона не буде штучно затягувати процес ознайомлення з матеріалами провадження, є всі шанси, що воно буде передано до суду в найкоротші терміни", - пообіцяв Сакварелідзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-