Штати максимально сприятимуть Україні у санкціях проти РФ

Штати максимально сприятимуть Україні у санкціях проти РФ

Укрінформ
Обмежувальні заходи проти Російської Федерації будуть посилені у разі провалу Мінських угод.

Про це йшлося під час зустрічей міністра закордонних справ України Павла Клімкіна у Білому домі та Державному департаменті США, інформує прес-служба МЗС.

Зокрема, глава українського зовнішньополітичного відомства зустрівся з радником президента США з питань національної безпеки Сюзан Райс, першим заступником держсекретаря Тоні Блінкеном, помічником держсекретаря з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, спеціальним посланником і координатором з питань міжнародної енергетики держдепу Амосом Хокстіном та координатором держдепу питань політики санкцій Деніелом Фрідом.

"Сторони погодились щодо необхідності дотримання режиму санкцій і його посилення у разі порушення Мінських домовленостей та продовження російської агресії, а також щодо надання Сполученими Штатами максимального сприяння нашій державі у координації санкційної політики з ЄС до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічей був обговорений стан імплементації Мінських домовленостей, підкреслено необхідність виконання підтримуваними Росією бойовиками положень щодо відведення озброєнь, припинення вогню, а також повного допуску спостерігачів ОБСЄ як умов проведення місцевих виборів на Донбасі, які мають відбуватися у повній відповідності до українського законодавства.

Клімкін та представники американського уряду обмінялись думками стосовно актуальних питань двостороннього порядку денного, включаючи підтримку Штатами реалізації Україною реформ, співпрацю у фінансовій, енергетичній сферах, включаючи підвищення енергоефективності та диверсифікацію маршрутів енергопостачання, а також обговорили взаємодію України та США на міжнародній арені.

Американські високопосадовці привітали Україну з обранням непостійним членом Ради Безпеки ООН за солідарної підтримки з боку 177 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-