У ЦВК сказали про «7 гарячих точок» з друком бюлетенів

У ЦВК сказали про «7 гарячих точок» з друком бюлетенів

Укрінформ
На сьогодні є сім потенційно «гарячих точок», де виникла складна ситуація з друком виборчих бюлетенів.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, не в усіх випадках рішення щодо реєстрації кандидатів були прийняті територіальними виборчими комісіями в законний спосіб. Деякі з них скасовані судами, і деякі з ТВК до цього часу не виконали рішення судів щодо реєстрації кандидатів, а також не виконали обов'язкові для них рішення ЦВК, якими територіальні виборчі комісії було зобов'язано зареєструвати відповідних кандидатів.

«Це, в свою чергу, спричинило складну ситуацію з друком виборчих бюлетенів для окремих місцевих виборів. На сьогодні вже можна ідентифікувати сім потенційно гарячих точок, де в нас виникла складна ситуація з друком виборчих бюлетенів», - зазначив Охендовський.

За його словами, це, передусім, Красноармійська міська виборча комісія, яка станом на кінець учорашнього дня ще не виконала рішення ЦВК, необхідне для того, щоб затвердити виборчий бюлетень і розпочати його друкування.

Це Маріупольська МВК, яка також станом на кінець учорашнього дня не завершила затвердження тексту виборчого бюлетеню і не передала його до друку.

Це, також, Іванківська районна виборча комісія Київської області, Корецька міська виборча комісія Рівненської області.

"І під особливою - буквально повсякденною - увагою ЦВК впродовж останнього тижня перебували три виборчі комісії. Це Харківська обласна виборча комісія, Херсонська міська виборча комісія і Черкаська міська виборча комісія", - підкреслив голова Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-