Журналіста Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити - розслідування

Журналіста Сергієнка викрали, катували та вбили київські бандити - розслідування

Укрінформ
Журналіста, майданівця і громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка із Корсуня-Шевченківського, викрали, катували та вбили київські бандити.

Про це 15 жовтня заявив начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар під час засідання громадської ради.

«4 квітня 2014 року у вбивстві Василя Сергієнка брали участь дві групи бандитів із Києва. Завданням першої було викрасти жертву. Четверо осіб на автомобілі «Лада «Пріора» напередодні вбивства під'їхали до будинку, де мешкав журналіст і відвезли Сергієнка в покинуту будівлю на узліссі. Там на них чекали двоє бандитів із другої групи. Напередодні викрадення вони купили в одному зі столичних супермаркетів лопати й відра. У лісі під Корсунем вибрали місце, викопали яму і чекали, поки їм передадуть викраденого. Зробивши чорну справу, убивці спокійнісінько поїхали в Київ», - повідомив деталі злочину Пустовар.

Наступного дня тіло Сергієнка знайшли за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі. На жертві були численні ножові поранення, сліди черепно-мозкової травми. Руки вбитого були закуті в кайданки, а ноги перебиті в колінах. Вбивці жорстоко його катували, а потім вкинули в яму, притисли обличчям до землі й задушили.

За словами Пустовара, на слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Переглядаючи відеозаписи камер спостереження магазину, правоохоронці помітили двох чоловіків, які купували відра й лопати.

«Цей момент і став відправною точкою розплутування всього трагічного клубка», - підкреслив Пустовар.

Бандитів затримали під час вчинення ними іншого тяжкого злочину. Обшивку салону машини вони поміняли, але під нею експерти-криміналісти знайшли сліди крові Сергієнка, що довела експертиза ДНК.

Ще одного вбивцю шукають, але, як сказав членам громадської ради Пустовар, є підстави вважати, що його вже немає серед живих.

Нагадаємо, друзі активіста Сергієнка його зникнення пов'язували із журналістською діяльністю, зокрема серією статей щодо одного із місцевих багатіїв-латифундистів. У відповідь той заявив, що оголошує нагороду в 50 тис. грн за інформацію, яка дозволить слідству знайти вбивць журналіста.

Указом Президента України від 21 листопада 2014 року № 890/2014 Василю Сергієнку присвоєно звання Героя України разом з іншими героями "Небесної сотні".

Фото з сайту v4asno.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-