Росія відмовилася від участі у зборах кредиторів України

Росія відмовилася від участі у зборах кредиторів України

Укрінформ
Російська Федерація не буде брати участі у зборах кредиторів України 29 жовтня.

Про це заявив заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, повідомляє "Прайм".

"Сторчак вчергове підтвердив відсутність бажання російської влади реструктурувати кредит Україні на 3 млрд доларів і повідомив, що РФ у зборах кредиторів 29 жовтня брати участь не буде: за його словами, прирівнювати країну до приватного кредитора неправильно", - йдеться у повідомленні.

Раніше у четвер Мінфін України повідомив, що 14 жовтня всі власники державних та гарантованих державою єврооблігацій, за винятком єврооблігацій обсягом $3 млрд, прийняли резолюцію, яка затверджує умови запропонованої реструктуризації.

"Проведення обміну для 13 серій єврооблігацій, власники яких прийняли відповідні резолюцію, дозволить реструктуризувати зовнішній борг України на загальну суму приблизно $15 млрд, зменшити на 20% розмір боргу (приблизно на $3 млрд) і уникнути протягом наступних чотирьох років виплати ще $8,5 млрд за основною сумою цих єврооблігацій", - відзначили в прес-службі Мінфіну.

Нагадаємо, 29 жовтня в Лондоні відбудуться повторні збори власників українських євробондів, погашення яких заплановано на грудень 2015 року, оскільки на першому засіданні 14 жовтня не було досягнуто кворуму.

Читайте також: Україна готова судитися з Росією через "борг Януковича" 

"На повторних зборах власники цих єврооблігацій (РФ – ред.) - на даний момент єдині, хто утримався від голосування, - будуть мати останню можливість приєднатися до решти власників єврооблігацій, які підтримали угоду про реструктуризацію українського боргу", - заявили в Мінфіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-