Відведення зброї: в ОБСЄ кажуть, що важка досі на передовій

Відведення зброї: в ОБСЄ кажуть, що важка досі на передовій

Укрінформ
Рівень дотримання домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування у зоні проведення АТО лишається низьким.

Про це заявив речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спостерігачі продовжують відвідувати місця зберігання важкого озброєння з обох боків від лінії розмежування. Рівень дотримання домовленостей лишається низьким. Зброя не перебуває у тих місцях, де вона має знаходитися", - сказав Боцюрків.

Так, за його словами, з 4 жовтня представники ОБСЄ спостерігали за відведенням танків та артилерії українськими військовими. Спостерігачі також відвідали місця зберігання важкої зброї ЗС України, а також так званої "ДНР".

"У той самий час важке озброєння, яке має бути відведене, воно усе ще лишається з обох боків від лінії розмежування. Наприклад, 5 і 8 жовтня поблизу контрольованого Україною Новотошківського спостерігачі бачили одну керовану установку з керованими протитанковими ракетами, а на території так званої "ДНР" 9 і 10 жовтня безпілотник нашої місії зафільмував 7 танків та іншу військову техніку на території Комсомольського, а також 23 танки поблизу Сонцевого", - заявив речник СММ ОБСЄ в Україні.

Боцюрків також повідомив, що більшість випадків вогню і вибухів у зоні проведення АТО пов'язані з навчаннями і розмінуванням.

Однак, за його словами, деякі випадки порушення режиму тиші на Донбасі усе ж таки призвели до нещасних випадків і поранень. Зокрема, 10 жовтня місія зафіксувала 6мм вирву від снаряду на території "ДНР" у Веселому. Наступного дня у донецькому морзі було знайдено тіло бойовика "ДНР", ще двох поранено. При цьому, 10 жовтня на шляху до Веселого ОБСЄ помітили палаючий 9-поверховий будинок через потрапляння у нього снаряду.

У Луганській області, додав Боцюрків, спостерігачі за минулий тиждень зафіксували 6 випадків вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-