Меркель помітила «проблиск надії» у врегулюванні на Донбасі

Меркель помітила «проблиск надії» у врегулюванні на Донбасі

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель наголосила на важливості якнайшвидшого виведення з території України всіх іноземних військових підрозділів і відновлення повного контролю над українсько-російським кордоном.

Про це глава німецького уряду заявила в четвер, виступаючи в бундестазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наріжним каменем Мінських домовленостей є повне виведення з території України всіх військових підрозділів і груп, що нелегально перебувають там, а також відновлення повного контролю з боку України над українським кордоном", - підкреслила Меркель.

Вона пообіцяла й надалі працювати над реалізацією Мінських угод у "нормандському форматі", причому разом з європейськими та трансатлантичними партнерами.

Канцлер помітила «промінь надії» в українській кризі, що «дає шанс перейти до етапу політичного врегулювання». Однак при цьому вона виключила можливість дострокового, до повної реалізації Мінських угод, зняття санкцій з Росії. «Наша позиція щодо санкцій проти Росії залишається попередньою: вони прив'язані до реалізації Мінських угод», - сказала глава німецького уряду.

Більша частина виступу Меркель, що не раз переривався оплесками, була присвячена біженцям і відносинам з Туреччиною (саме ця тема є центральною на саміті, що відкривається у другій половині дня). Проте на початку канцлер зазначила, що боргова криза в Греції і криза в Україні продовжують залишатися викликами Німеччині та Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-