ЦВК скасувала рішення Харківського облвиборчкому щодо Опоблоку

ЦВК скасувала рішення Харківського облвиборчкому щодо Опоблоку

Укрінформ
Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала рішення нового Харківського облвиборчкому щодо реєстрації списку кандидатів від Опоблоку до Харківської облради.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав юрист Оппоблока Артур Мартін.

"Тільки що ЦВК скасувала незаконну постанову Харківської обласної виборчої комісії, а також постанова про друк бюлетенів у тій редакції, яку поспішали віддрукувати - без кандидатів від Опозиційного блоку", - написав юрист.

За його словами, Харківський апеляційний адміністративний суд скасував мотивувальну частину постанови суду першої інстанції та "скасував поспішно встановлені окружним адмінсудом факти порушення Опоблоком процедури реєстрації кандидатів".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 1 жовтня Харківський облвиборчком відмовив Опоблоку в реєстрації виборчого списку кандидатів у Харківську облраду.

7 жовтня Центральна виборча комісія скасувала постанову облвиборчкому і зобов'язала вирішити питання про реєстрацію списку Опоблоку до 8 жовтня і в цей же день облвиборчком повторно відмовив блоку в реєстрації.

9 жовтня ЦВК розпустила Харківський облвиборчком "за грубе порушення".

12 жовтня ЦВК затвердила новий склад Харківського облвиборчкому, який 13 жовтня в третій раз відмовив Опоблоку в реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-