Франція сподівається, що видавництво Larousse

Франція сподівається, що видавництво Larousse "поверне" Крим Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Франції ще раз підтвердило свою прихильність територіальній цілісності України та заявило, що не визнає незаконну анексію Криму.

Про це у середу у Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, реагуючи на вихід оновленого видання соціально-економічного атласу країн світу на 2016 рік, яке виключило на одній із карт суверенну територію України – півострів Крим з її складу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми, як і наші партнери в Європейському Союзі і майже все міжнародне співтовариство, не визнаємо незаконну анексію Криму і вимагаємо дотримання територіальної цілісності України», - заявив французький дипломат.

Два дні тому Надзвичайний та Повноважний Посол України у Французькій Республіці Олег Шамшур звернувся з відкритим листом до видавничого дому «Ларус» (Larousse), у якому закликав виправити «ганебну помилку» в атласі. За його словами, попри наявність зірочки (*) та пояснення, що Крим був приєднаний (не «анексований»!) Росією, атлас «Ларус» суперечить офіційній позиції Франції і сприяє порушенню міжнародного права з боку Росії. Водночас французька влада одна з перших виступила на захист територіальної цілісності та рішуче засуджує анексію Криму після незаконного референдуму, який було проведено всупереч українському законодавству та міжнародному праву, підкреслив Шамшур. На його глибоке переконання така «своєрідна дезінформація насправді грає на руку російській пропаганді, яка відбілює агресію Росії проти України».  «Я переконаний, що (видавничий дім) «Ларус», цінуючи свою честь та репутацію видавця, виправить цю ганебну помилку», - зазначив дипломат.

Нагадаємо, що французький видавничий дім «Ларус» традиційно спеціалізується на довідниках, у тому числі словниках. Він входить до одного з двох найбільших видавничих холдингів Франції VUP (Vivendi Universal Publishing). Згідно з інформацією, оприлюдненою офіційним сайтом «Ларус» оновлене видання соціально-економічного атласу країн світу на 2016 рік вийшло у продаж 10 червня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-