ЦВК вимагає привезти документи незареєстрованого кандидата в мери Херсона

ЦВК вимагає привезти документи незареєстрованого кандидата в мери Херсона

Укрінформ
Центральна виборча комісія зобов’язала Херсонський міськвиборчком передати їй документи представника партії «Наш край» Володимира Сальдо, якому вкотре було відмовлено в реєстрації кандидатом на посаду мера Херсона та у депутати Херсонської міської ради.

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні у вівторок увечері, інформує прес-служба Центрвиборчкому.

Як зазначили у ЦВК, 8 жовтня Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Херсонською міською виборчою комісією вимог чинного законодавства та достроково припинила повноваження усього її складу.

«Також вказану виборчу комісію після сформування її нового складу на виконання рішень суду було зобов’язано до 12 жовтня прийняти рішення про реєстрацію кандидатом на посаду Херсонського міського голови Сальда В.В. та про його реєстрацію кандидатом у депутати Херсонської міської ради, висунутим Херсонською міською партійною організацією політичної партії "Наш край" у багатомандатному виборчому окрузі на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2015 року», - повідомили у прес-службі.

Разом з тим, за даними ЦВК, усупереч вказаним вимогам Херсонська міська виборча комісія відповідних рішень не прийняла, «що свідчить про невідповідність вищезазначених постанов цієї комісії Конституції України та виборчому закону».

«Водночас ЦВК зауважила, що встановлений виборчим законом припинювальний строк для прийняття територіальною виборчою комісією рішення стосовно реєстрації кандидата не може бути застосований у разі допущення протиправної бездіяльності ТВК та у зв’язку із цим вчинення дій чи прийняття рішення, спрямованих на поновлення порушених прав, на виконання рішення суду, що набрало законної сили, або рішення ЦВК, що є обов’язковим для виконання всіма суб’єктами виборчого процесу, у тому числі виборчими комісіями нижчого рівня, згідно із Законом України «Про Центральну виборчу комісію», - підкреслили у Центрвиборчкомі.

Таким чином, Комісія скасувала постанови Херсонської міської виборчої комісії щодо відмови в реєстрації Сальдо та зобов’язала заступника голови та секретаря цієї виборчої комісії до 13 години 14 жовтня забезпечити доставку до ЦВК оригіналів поданих ним документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-