Заборона на в’їзд в РФ Вірі Савченко викриває наміри Москви - МЗС

Заборона на в’їзд в РФ Вірі Савченко викриває наміри Москви - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест у зв’язку з забороною на в’їзд до РФ сестри Надії Савченко.

Про це йдеться у коментарі МЗС. http://mfa.gov.ua/ua/press-center/comments/4365-komentar-mzs-ukrajini-u-zvjazku-iz-zaboronoju-na-vjizd-do-rosijsykoji-federaciji-viri-savchenko

"Заборона на в’їзд Вірі Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів Російської Федерації – провести розправу над невинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко", - заявили у відомстві.

У МЗС наголосили, що такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав Віри Савченко та її сестри Надії і спрямовані на подальше вчинення тиску на Надію Савченко.

"Зазначений крок виходить за межі права та моралі і підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко. МЗС України вимагає від російської сторони припинити свавілля щодо народного депутата України Надії Савченко та членів її сім’ї, забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та повернення її на Батьківщину", - йдеться у коментарі.

У відомстві нагадали, що 13 жовтня під час проходження прикордонного контролю при поверненні в Україну в пункті пропуску "Чертково-Мілове" співробітниками російської прикордонної служби було повідомлено про заборону на в’їзд до РФ терміном до 01.09.2020 р. Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-