Шантаж з новими датами

Шантаж з новими датами "виборів" бойовиків неприйнятний - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що заяви керівництва так званих "ДНР" та "ЛРН" щодо нових дат проведення фейкових виборів на окупованих територіях Донбасу віддаляють реалізацію Мінських угод.

Про це він заявив під час робочої поїздки до Луганської області, інформує прес-служба глави держави. http://www.president.gov.ua/news/prezident-shantazh-shodo-viznachennya-novih-dat-viboriv-na-o-36143

"Ми запропонували в рамках Тристоронньої контактної групи провести ці переговори і чітко визначитися зі змістом, текстом і попередніми умовами, які записані в українському законодавстві і гарантуються Українською Конституцією. На жаль, вони прийняли рішення піти іншим шляхом і знову шантажувати Україну датами тих чи інших виборів. Шантаж для України є неприйнятним. Замість діалогу по розробці закону, якщо будуть намагатися в такий спосіб оголошувати нові дати фейкових виборів, – це призведе лише до продовження і поглиблення санкцій. Я думаю, що в цьому не зацікавлений ніхто", - заявив Порошенко.

"Тому ще раз наголошую – позиція України пряма і прозора. Всі Мінські домовленості мають бути виконані. Так, ми зберігаємо зараз тишу. Так, відводяться артилерія калібром менше 100 міліметрів, танки, міномети, гармати. І це все робиться для того, щоб зробити перемир’я сталим. Але мають бути звільнені українські заручники, які перебувають на окупованій території та в Росії. Мають бути виведені війська. Має бути ефективно забезпечена діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, а не так, що, коли обстріляли український трактор інженерних військ, а потім інспекторів ОБСЄ навіть не допустили до місця, звідки бойовики вели вогонь, – це неприйнятно", - додав Президент.

Він нагадав, що у Парижі було чітко домовлено, що "інспектори ОБСЄ будуть мати не лише доступ до території буферної зони, а до всієї окупованої території і, наголошую на цьому окремо, до українсько-російського кордону. Ми вимагаємо негайно виконати це і забезпечити цей доступ. Отже, нажаль, шантаж щодо визначення дати нас відкидає від Мінську, а не наближає до нього".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-