Радбез ООН може повернутися до питання трибуналу щодо Боїнга - Клімкін

Радбез ООН може повернутися до питання трибуналу щодо Боїнга - Клімкін

Укрінформ
Українська сторона не виключає повторного розгляду в Раді Безпеки ООН можливості створення міжнародного трибуналу по справі збитого російською ракетою літака МН17 для гарантованого притягнення всіх винних у катастрофі до відповідальності.

Про це наголосив у вівторок під час прес-конференції в ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Особисто я не виключав би, що ми знову звернемося до Ради Безпеки, щоб вона повернулася до питання міжнародного трибуналу", - зауважив міністр.

Водночас, зазначив він, зараз є можливість реалізувати інші варіанти. Серед них Клімкін назвав, зокрема, застосування інструменту національної юрисдикції. Якщо це не спрацює, очевидно, знову виникне необхідність розгляду питання у Раді Безпеки ООН.

Глава МЗС підкреслив, що в будь-якому випадку потрібен інструмент примусового дотримання закону та виконання причетними до трагедії всіх судових рішень. Отже, "рішення Ради Безпеки може надати нам такий законний потужний механізм", наголосив міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-