Відповіді на питання «Хто винен?» немає у звіті Нідерландів - Штайнмайєр

Відповіді на питання «Хто винен?» немає у звіті Нідерландів - Штайнмайєр

Укрінформ
Німеччина підтримує міжнародні зусилля з розслідування катастрофи малайзійського лайнера над територією України в липні минулого року і сподівається, що винні понесуть заслужене покарання.

Про це у вівторок заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, коментуючи оприлюднення Радою з питань безпеки Нідерландів фінального звіту про причини катастрофи, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ясно лише одне: хто б не поніс відповідальність за це жахливе нещастя, він має бути притягнутий до відповідальності – цього вимагає і Резолюція 2166 (2014) Ради безпеки ООН», - заявив керівник німецького МЗС.

Оприлюднений 13 жовтня звіт міністр назвав «важливим кроком у справі прояснення нещасного випадку». Він висловив вдячність нідерландській владі за те, що вона, на прохання України, взяла на себе «важке завдання» щодо розслідування. Штайнмайєр переконаний, що дослідження були проведені нейтрально, прозоро і за правилами Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО).

Доповідь, за словами німецького дипломата, роз'яснює те, як могла статися жахлива трагедія з MH17 17 липня 2014 року. «Він відповів на наболілі питання, що давно мучать родичів і численних друзів жертв, у тому числі чотирьох німецьких», - сказав Штайнмайєр, наголосивши при цьому, що доповідь не дає відповіді на питання, хто ж несе відповідальність за загибель 298 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-