Клімкін обговорив у Нью-Йорку допомогу жителям Донбасу

Клімкін обговорив у Нью-Йорку допомогу жителям Донбасу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін обговорив на зустрічі із координатором гуманітарних питань ООН Джоном Гінгом гуманітарну співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"У Нью-Йорку відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з Директором операцій Управління координації гуманітарних питань ООН (УКГП) Джоном Гінгом, в ході якої було обговорено низку пріоритетних питань гуманітарного реагування на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Клімкін зазначив, що пріоритетним питанням для української сторони є забезпечення миру і стабільності, а також гарантування життєзабезпечення мешканців та відновлення інфраструктури постраждалих районів Луганської та Донецької областей.

Гінг підтвердив, що УКГП ООН продовжуватиме свою діяльність в Україні виключно на умовах реалізації мандату Організації, спрямованого передусім на поліпшення становища цивільного населення.

Сторони наголосили на необхідності невідкладних спільних гуманітарних заходів, зокрема підготовки регіону до зимового періоду, та віднайдення шляхів безперешкодного доступу населення до соціальних благ, зокрема, забезпечення продовольством та медикаментами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-