Порошенко і Туск занепокоєні новими

Порошенко і Туск занепокоєні новими "виборами" бойовиків

Укрінформ
В ході телефонної бесіди Президент України Петро Порошенко та Президент Європейської Ради Дональд Туск скоординували позиції напередодні засідання Європейської Ради в Брюсселі 15-16 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави. http://www.president.gov.ua/news/petro-poroshenko-ta-donald-tusk-obgovorili-situaciyu-na-donb-36133.

"Порошенко поінформував Президента ЄР про ситуацію у Донецькій та Луганській областях та про актуальний стан імплементації Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Сторони висловили занепокоєння інформацією про рішення ватажків незаконних збройних формувань перенести "вибори" в окремих районах Донецької та Луганської областей, зафіксувавши нові дати їх проведення. Підкреслювалося, що такі провокаційні кроки, так само як перешкоджання спостерігачам СММ ОБСЄ та недотримання термінів з відведення озброєння, є цілеспрямованим порушенням існуючих домовленостей.

Співрозмовники підтвердили прямий зв'язок чинності санкцій ЄС щодо РФ з повним виконанням нею Мінських домовленостей.

Президент України наголосив, що розраховує на подальше посилення ролі ЄС у деескалації конфлікту та стабілізації ситуації на Донбасі, враховуючи миротворчий потенціал та досвід Євросоюзу.

Порошенко і Туск обговорили питання прискорення ратифікації Кіпром та Грецією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Окрему увагу було приділено прогресу України у виконанні зобов’язань в рамках Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС, а також початку імплементації з 1 січня 2016 року зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-