Уряд видасть постанову про заборону перевірок ЗМІ - Яценюк

Уряд видасть постанову про заборону перевірок ЗМІ - Яценюк

Укрінформ
Уряд на сьогоднішньому засіданні ухвалює постанову про запровадження обмежень щодо перевірок діяльності ЗМІ перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. 

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив під час засідання КМУ у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кабінет Міністрів зобов'язаний прийняти відповідне рішення. Не дивлячись на те, що нам не вистачає конституційних уповноважень не лише у цьому питанні, а й в інших, але давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок ЗМІ", - сказав він.

Прохання про розгляд цієї постанови на сьогоднішньому засіданні вніс міністр інформаційної політики Юрій Стець, висловивши обурення тим, що таке рішення минулого тижня провалили у ВР.

"Я шокований ситуацією, яка відбувається в парламенті. Вперше за останні роки парламент не спромігся прийняти постанову про заборону перевірок ЗМІ під час виборів. Навіть за часів Януковича такого не було: коли були відповідні пропозиції, парламент їх приймав. Це був єдиний інструмент донесення від опозиційних політичних сил інформації під час виборів до українців і світу", - сказав міністр.

З таким самим проханням до Уряду, за словами Яценюка, також звернувся голова ВР Володимр Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня Верховна Рада відмовилася проголосувати за заборону перевірок ЗМІ перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-