Яценюк: Катастрофа МН17 була спланована спецслужбами РФ

Яценюк: Катастрофа МН17 була спланована спецслужбами РФ

Укрінформ
Катастрофа літака Боїнг-777 (рейс  МН-17) авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» була спланованою операцією спецслужб Росії.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив під час засідання КМУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російських спецслужб по збиттю цивільного літака "Малайзійських авіаліній" МН-17", - сказав він.

За його словами, українські експерти провели низку досліджень. Вони будуть презентовані представникам ЗМІ.

"На наше переконання, це (забиття літака - ред.) здійснювалося виключно з територій, які контролювалися російськими бойовиками. Немає сумніву, що п'яні сепаратисти не вміють управляти системами "Бук". Це означає, що цими системами управляли виключно фахові російські військові", - сказав він.

Яценюк наголосив, що сьогодні буде оприлюднений технічний звіт щодо забиття авіалайнера, далі триватиме слідство, "яке повинне притягнути до відповідальності тих осіб, який вчинили цей злочин проти людяності".

Як відомо, сьогодні російський концерн ППО "Алмаз-Антей", який займається виробництвом зенітних ракетних комплексів "Бук", представив доповідь, в якій знову звинуватив Україну в тому, що малайзійський Боїнг рейсу MH-17 був збитий з підконтрольної нею території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-