Порошенко – Рютте: Гібридна війна й тероризм показали необхідність змін в ІКАО

Порошенко – Рютте: Гібридна війна й тероризм показали необхідність змін в ІКАО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорили результати проведеного Радою технічного розслідування катастрофи літака МН17 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії".

Телефонна розмова відбулася у вівторок, інформує прес-служба глави Української держави.

"У цьому зв’язку Петро Порошенко наголосив, що завершення та публікація технічного розслідування є важливим кроком на шляху до пошуку та притягнення до відповідальності усіх винних у цьому жахливому злочині", - йдеться у повідомленні.

Президент України також підкреслив необхідність розробки та запровадження нових вимог ІКАО щодо заходів, які мають вживатися у випадках "гібридної" війни, анексії території та пов’язаної з цим терористичної діяльності.

Співрозмовники обговорили подальші спільні дії з метою створення оптимального механізму для забезпечення притягнення до відповідальності винних у трагедії літака МН17.

"Вони домовилися, що остаточне рішення стосовно такого механізму буде ухвалено з урахуванням результатів кримінального розслідування, що здійснюється спільною групою за участі України, Нідерландів, Австралії, Малайзії та Бельгії", - зазначили у прес-службі.

Порошенко і Рютте також обмінялися думками стосовно актуальних питань двостороннього порядку денного, зокрема обговорили графік найближчих контактів на найвищому рівні, а також хід ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем’єр Нідерландів запевнив у готовності продовжувати надавати підтримку Україні у відстоюванні її суверенітету і територіальної цілісності.

Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) - спеціалізована установа ООН, що займається організацією і координацією міжнародного співробітництва держав у всіх аспектах діяльності цивільної авіації. Учасниками ІКАО є близько 190 держав, у тому числі на основі правонаступництва й Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-