Фантазії бойовиків щодо виборів можуть обернутися новими санкціями для РФ - Президент

Фантазії бойовиків щодо виборів можуть обернутися новими санкціями для РФ - Президент

Укрінформ
Порушення Мінських домовленостей, у тому числі проведення псевдовиборів в так званих "ДНР/ЛНР" можуть обернутися новими санкціями для Москви.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією Конгресу США у складі сенаторів Джин Шахін, Ричарда Дурбіна та Елізабет Воррен, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Чергові фантазії та шантаж бойовиків можуть обернутися новими санкціями для Москви", - зазначив Порошенко.

Президент поінформував американську сторону про припинення вогню та досягнення домовленостей щодо скасування псевдовиборів.

Однак, як наголосив він, немає інших позитивних сигналів та результатів, зокрема щодо забезпечення повного доступу інспекторів СММ ОБСЄ та звільнення заручників і незаконно ув'язнених, включно з Надією Савченко та Олегом Сенцовим.

Порошенко засудив нові плани ватажків так званих "ДНР/ЛНР" щодо проведення місцевих псевдовиборів у 2016 році.

За словами Порошенка, дата місцевих виборів буде визначена після ухвалення Верховною Радою України відповідного закону на основі українського законодавства та з урахуванням стандартів ОБСЄ/БДІПЛ.

Президент закликав США спільно з партнерами в Європі докласти всіх зусиль для забезпечення чіткого та неухильного виконання Мінських домовленостей Росією та бойовиками.

"Кремль має зрозуміти, що за порушення Мінських домовленостей та режиму припинення вогню доведеться заплатити ще більшу ціну. Трансатлантична солідарність та реакція мають бути ефективними", - підкреслив Порошенко.

Глава держави висловив вдячність сенаторам за послідовну підтримку України у справі надання важливої допомоги з протидії російській агресії та подолання економічних викликів.

У свою чергу сенатори привітали останні кроки щодо деескалації ситуації на Донбасі, передусім досягнення режиму припинення вогню та поступове відведення озброєнь від лінії розмежування, та висловили сподівання на повне виконання всіх домовленостей російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-