Росія вже

Росія вже "спалила" усіх своїх закордонних лобістів - СБУ

Укрінформ
Росія, намагаючись виправдати агресію проти України в очах міжнародної спільноти, "спалила" усю свою агентуру впливу за кордоном.

Про це заявив журналістам під час брифінгу на полігоні ЦСО "Альфа" голова Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Намагаючись поставити Україну на коліна, підкорити Україну, Росія "спалила" всю свою агентуру впливу за кордоном. Це правда. Якщо проаналізувати іноземні ЗМІ, то ви зможете побачити, хто з політиків тих країн, всупереч позиції держав, активно виступає на захист (Росії). А ми просто аналізуємо потім трафіки з'єднань і бачимо ці контакти", - сказав Грицак.

За словами керівника СБУ, Росія витрачає величезні кошти на лобіювання своїх інтересів у Європі: "Я нещодавно мав зустріч з партнерами і ми знаємо про те, що Росія скуповує, скажімо так, політичних прихильників у Європі, витрачаючи на це величезні гроші".

Грицак підкреслив, що у рамках ведення так званої "гібридної війни" проти України Росія реалізовувала близько 20 спецоперацій.

"Ми навчилися розуміти ворога, ми зрозуміли, що таке гібридна війна. У ході аналізу подій на Сході ми виявили близько 20 спеціальних операцій, які проводить Росія щодо України. Воно проводить ці операції за 4 операційними лініями: воєнною, політичною, інформаційною та економічною. І коли ми почали розуміти ворога, коли ми розклали ці лінії на складові частини, то ми навчилися вибудовувати ефективну систему протидії", - сказав керівник спецслужби.

За його словами, ворог був змушений зупинитися, після чого конфлікт був локалізований на сході України. Однак росіяни почали змінювати тактику. "І ми бачимо затухаючу війну на сході. Ворог переносить свій вплив на іншу частину країни, створюючи навколо себе так званий пояс нестабільності", - зазначив голова СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-