ЦВК офіційно оголосила причину розпуску Харківської ОВК

ЦВК офіційно оголосила причину розпуску Харківської ОВК

Укрінформ
Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження Харківської обласної виборчої комісії.

Відповідне рішення члени ЦВК ухвалили на засіданні в п'ятницю ввечері, інформує прес-служба Центрвиборчкому.

"Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Харківською обласною виборчою комісією Конституції України і Закону України "Про місцеві вибори" та достроково припинила повноваження усього її складу", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК це рішення пояснили тим, що Харківська обласна виборча комісія, незважаючи на постанову Центрвиборчкому від 7 жовтня № 395, якою скасувала рішення Харківської ТВК щодо відмови в реєстрації кандидатами в депутати облради представників Опозиційного блоку. Проте 8 жовтня Харківський облвиборчком знову відмовив у реєстрації вказаних кандидатів.

"Прийнявши постанову від 8 жовтня 2015 року № 91, Харківська обласна виборча комісія грубо порушила гарантоване статтею 38 Конституції України право громадян вільно обирати та бути обраними до органів місцевого самоврядування, положення Законів України "Про місцеві вибори" та "Про Центральну виборчу комісію", - зауважили в ЦВК.

Разом з тим, Комісія постановила, що місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання, а також зареєстровані в установленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцеві організації політичних партій, які мають право подання кандидатур до складу цієї виборчої комісії, можуть не пізніше 24 години 11 жовтня подати до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної комісії.

Також Центрвиборчком скасував вищевказану постанову Харківської обласної виборчої комісії № 91 щодо відмови в реєстрації кандидатами в депутати облради представників Опозиційного блоку.

Крім того, Харківську обласну виборчу комісію після сформування її нового складу зобов’язано до 13 жовтня 2015 року включно вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради в багатомандатному виборчому окрузі, включених до виборчого списку регіональної організації політичної партії "Опозиційний блок" в Харківській області, та представника цієї місцевої організації політичної партії у Харківській обласній виборчій комісії з правом дорадчого голосу відповідно до вимог Закону України "Про місцеві вибори".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-