ГПУ: Сакварелідзе на посаді заступника генпрокурора - законно

ГПУ: Сакварелідзе на посаді заступника генпрокурора - законно

Укрінформ
Давид Сакварелідзе призначений на посаду заступника генерального прокурора України законно.

Про це йдеться у відповіді ГПУ на інформаційний запит Укрінформу.

"Щодо відповідності призначення на посаду заступника генерального прокурора України Д.Сакварелідзе чинному законодавству інформуємо, що частиною 12 статті 46 закону України "Про прокуратуру" від 05.11.1991 встановлено, що у виняткових випадках генеральний прокурор України в інтересах забезпечення належного здійснення функцій прокуратури може, за умови належного обгрунтування, прийняти рішення про призначення на посади першого заступника та заступника генерального прокурора України осіб молодшого віку, ніж передбачений цією статтею, та які не мають передбаченого цією статтею стажу роботи в органах прокуратури або на судових посадах, але мають відповідний стаж роботи у галузі права", - зазначили у відомстві.

Раніше колишній заступник генпрокурора Віктор Гузир заявив, що Сакварелідзе нібито незаконно призначили на посаду, оскільки він не мав досвіду роботи в органах прокуратури України.

Нагадаємо, Давид Сакварелідзе був призначений заступником глави ГПУ в лютому 2015 р. Він був першим заступником головного прокурора Грузії (2008-2012 рр.), за п'ять років пройшовши шлях від рядового фахівця в судовому департаменті Мін'юсту Грузії.

14 вересня Сакварелідзе був призначений на посаду заступника генерального прокурора України - прокурора Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-