Рада вперше не заборонила перевірку ЗМІ перед виборами

Рада вперше не заборонила перевірку ЗМІ перед виборами

Укрінформ
Верховна Рада відмовилася проголосувати за заборону перевірок ЗМІ перед місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Народні депутати тричі під час сигнального голосування не змогли підтримати постанову №2497а "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період із виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році".

Під час останнього сигнального голосування постанову підтримали лише 195 народних депутатів.

Гройсман від імені парламенту звернувся до уряду, керівників Державної фіскальної служби та Нацради з питання телебачення і радіомовлення з проханням не проводити перевірку ЗМІ у цей період.

Під час виступу голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар наголосила, що подібні рішення ухвалювали всі попередні скликання Верховної Ради і тільки це скликання не змогло ухвалити.

Цією постановою Рада мала доручити Кабінету міністрів вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами органів виконавчої влади і держустановами ЗМІ на період проведення передвиборної кампанії з виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році.

Верховна Рада мала рекомендувати Державній фіскальній службі України відмінити графіки перевірок ЗМІ на період передвиборної кампанії.

Окрім того, згідно з текстом постанови, народні депутати мали б рекомендувати Нацраді з питань телебачення і радіомовлення відмінити графіки перевірок телеорганізацій на період передвиборної кампанії місцевих виборів у 2015 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-