Україна і Казахстан єдині в позиції щодо Донбасу - спільна заява

Україна і Казахстан єдині в позиції щодо Донбасу - спільна заява

Укрінформ
Президенти України і Казахстану відзначили єдину позицію щодо необхідності реалізації в повному обсязі Мінських домовленостей 2014-2015 років і привітали спрямовані на це підсумки зустрічі "Нормандської четвірки" від 2 жовтня в Парижі.

Про це йдеться в спільній заяві Петра Порошенка та Нурсултана Назарбаєва за результатами зустрічі в Астані, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Лідери двох країн підкреслили необхідність поглиблення взаємодії в інтересах забезпечення миру і безпеки у рамках універсальних та регіональних організацій, подальшої консолідації міжнародних зусиль у боротьбі з міжнародним тероризмом, організованою злочинністю і незаконним обігом наркотичних засобів", - зазначається в документі.

Сторони також підтвердили зацікавленість обох держав у зміцненні українсько-казахстанських відносин, їх подальшому розвитку за всіма напрямами, що становлять взаємний інтерес. Зокрема, йдеться про підтвердження позицій двох країн з найбільш актуальних питань міжнародного порядку денного.

Крім того, у присутності глав держав віце-прем'єр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та перший заступник прем'єр-міністра Республіки Казахстан Бахитджан Сагінтаєв підписали План дій Україна - Казахстан на 2015-2017 роки ("Дорожня карта - 5"). Документ окреслює пріоритетні завдання сторін у ключових сферах українсько-казахстанських відносин на найближчі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-