Нуланд сказала, чого США хочуть від України

Нуланд сказала, чого США хочуть від України

Укрінформ
Україна має подолати передусім корупцію, занепад банківської системи, стабілізувати економіку та реформувати судову владу.

На цьому наголосила в четвер під час слухань у Комітеті міжнародних відносин американського Сенату помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кращою протиотрутою від російської агресії та її згубного впливу є успіх України як демократичної, процвітаючої європейської держави. Український уряд має й надалі реалізувати обіцянки, дані народу, та зберігати довіру міжнародного співтовариства", - зауважила Нуланд.

За її словами, передусім потрібно докласти неабияких зусиль для "очищення від повальної корупції уряду й суспільства на всіх рівнях, стабілізації економіки, розірвати зв'язок корумпованих державних підприємств і олігархів, а також реформувати систему правосуддя".

Нуланд уточнила, що основні кроки на цьому шляху включають, зокрема, реформу системи закупівель та управління доходами в газовому секторі; оновлення ГПУ за прикладом нової поліції в Україні; створення офісу генерального інспектора в межах Генпрокуратури; призначення українським урядом у короткий термін антикорупційного прокурора.

Крім того, представник США наголосила на важливості поліпшення інвестиційного клімату в Україні шляхом ліквідації дублюючих функцій, прозорої приватизації близько 1,8 тис. держпідприємств і рекапіталізації й відновлення банківської системи України.

"Практика прозорого врядування та ведення бізнесу, які унеможливлюють корупцію, є основою для залучення іноземних інвестицій та розвитку можливостей", - підкреслила Нуланд.

Українці також мають отримати непідкупну систему правосуддя, зазначила представник США. Вона підкреслила, що на сьогодні тільки 5% населення України повністю довіряють судовій владі. "Щоб стимулювати довіру, потрібно прийняти конституційні поправки, обмежити імунітет суддів, підвищити рівень юридичної етики та стандартів, а також ретельно розслідувати судові порушення із застосуванням дисциплінарних санкцій та звільнень", – наголосила Нуланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-