США розмістять військові бази у Польщі у п’яти точках

США розмістять військові бази у Польщі у п’яти точках

Укрінформ
Польща і США підписали угоду, у відповідності з якою американці розмістять свою військову техніку та озброєння на п’яти базах на території РП.

Про це поінформувало міністерство оборони Польщі, а також  глава оборонного відомства Томаш Сємоняк, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

Йдеться про авіабазу Ласк (центр країни), центр підготовки сухопутних військ в Дравсько Поморському (північ країни), військові комплекси в містах Сквєжина (захід РП), Цєханув (схід країни) та Хощно (північний захід).

“Ми домовилися зі Сполученими Штатами, що інвестиції щодо американської присутності здійснюватимуться у п’яти місцях в Польщі – Сквєжині, Цєханові, Дравсько Поморському, Ласку і Хощно. Це – п'ять місць, де ми спільно інвестуватимемо, використовуючи мільярд доларів, про які говорив президент Обама (торік під час візиту до Варшави. – Ред.)”,- заявив Сємоняк.

Раніше Сємоняк говорив, що американські військові бази у Польщі з’являться всередині 2016 року. За інформацією американських ЗМІ, до Польщі наступного року має потрапити озброєння для 750 військовослужбовців.

Підписаним документом передбачається передача американській стороні об’єктів і території, які служитимуть для спільних оборонних цілей. У відповідності до цього, американці власним коштом створюватимуть необхідну інфраструктуру, що дасть можливість розташувати збройні сили США та американську військову техніку в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-