Рада обрала представників до конкурсних комісій з відбору прокурорів

Рада обрала представників до конкурсних комісій з відбору прокурорів

Укрінформ
Народні депутати рейтинговим голосуванням визначили представників парламенту до складу регіональних комісій з проведення 4-рівневого конкурсу на адміністративні посади в місцевих прокуратурах.

За затвердження остаточного переліку з 15 осіб проголосували 226 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив під час виступу у сесійній залі голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, законом “Про прокуратуру” передбачено, що відбір кандидатів на адміністративні посади у місцевих прокуратурах здійснює спеціальна конкурсна комісія, до складу якої Верховна Рада має делегувати трьох своїх представників і зауважив, що такі комісії вже сформовані, їх п'ять і діють вони в Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі та Харкові. 

Народний депутат наголосив, що ГПУ наразі вже делегувала своїх представників у конкурсній комісії, вони вже працюють з вересня цього року.

Водночас Кожем'якін розповів, що до винесення питання на розгляд у сесійну залу депутатські фракції та депутатські групи подали 47 пропозицій на призначення кандидатів у конкурсній комісії, із яких “Народний фронт” - 17, “Самопоміч” - 12, “БПП”, “Опозиційний блок” та “Батьківщина” - по 5, група “Відродження” - 2, “Радикальна партія” - 1, а депутатська група “Воля народу” не запропонувала жодного кандидата.

Після голосування голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про закриття вечірнього пленарного засідання парламенту. 

Народні депутати так і не приступили до розгляду законопроекту про систему іномовлення України, хоча він був включений до порядку денного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-