РФ привчає світ до ракетних ударів. Недалеко й до ядерного - Турчинов

РФ привчає світ до ракетних ударів. Недалеко й до ядерного - Турчинов

Укрінформ
Масований ракетний удар, якого завдала ударна корабельна група Каспійської флотилії ЗС РФ по цілях на території Сирії, значно загострює ситуацію в зоні ведення бойових дій, а також може спровокувати глобальний ядерний конфлікт. 

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов. 

"Такі дії РФ - реальний і дуже небезпечний крок у напрямку провокування глобального військового конфлікту з можливим використанням ядерної зброї", - заявив Турчинов.

Він нагадав, що з акваторії Каспійського моря корабельною ударною групою Каспійської флотилії у складі сторожового корабля "Дагестан", флагмана "Гепард", малих ракетних кораблів "Град Свіяжськ", "Углич" та "Великий Устюг" завдано масованого ракетного удару по цілях на території Сирії в провінціях Ракка, Ідліб, Алеппо.

"Всього здійснено 26 пусків крилатих ракет морського базування типу (КРМБ) 3М14 з універсального корабельного комплексу "Калібр-НК", - зазначив секретар РНБО, наголосивши, що вперше в історії ВМФ РФ застосували крилаті ракети морського базування 3М14 у бойовій обстановці. "Раніше вони запускалися тільки під час випробувань та навчальних стрільб", - додав Турчинов.

За його словами, застосування Збройними силами РФ крилатих ракет для ураження об'єктів на території Сирії не можна пояснити військовою доцільністю, "тому що уражені цілі були в зоні досяжності російських літаків".

"Мета Москви - продемонструвати міжнародній спільноті рішучість та здатність російської армії застосовувати потужну ракетну зброю", - заявив він, наголосивши, що ці ракети здатні нести також ядерний боєзаряд.

"Зі звичайним зарядом ракета здатна влучити в ціль на дистанції понад 1,5 тис. км, з ядерним - понад 2600 км. Маса боєзаряду однієї ракети складає 400 кілограмів", - пояснив він. 

На думку секретаря РНБО, використання подібної зброї створює надзвичайно небезпечний прецедент, "привчаючи міжнародне співтовариство до пасивного спостереження за бойовим застосуванням ракет, здатних нести ядерний боєзаряд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-