Євродепутати на чолі з Коксом працюватимуть у комітетах Ради

Євродепутати на чолі з Коксом працюватимуть у комітетах Ради

Укрінформ
Європарламент і Верховна Рада приступили до виконання меморандуму, який передбачає експертну допомогу у реформуванні українського парламенту.

Про це повідомила перший заступник голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе, йдеться на сайті БПП

"Європарламент і Верховна Рада вже приступили до виконання Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного 3 липня, який передбачає експертну допомогу ЄП у реформуванні українського парламенту. Європейські експерти разом з українськими депутатами працюватимуть у фракціях та комітетах Ради, після чого громадськості представлять відповідний звіт-рекомендацію щодо реформування парламенту України», – розповіла Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що відбувається опрацювання різних блоків питань, які необхідно вирішити, і остаточний звіт оціночної місії з потреб законодавчого органу України, яку очолює Пет Кокс, буде готовий до кінця цього року. «Потрібно, щоб у 2016 році, відповідно до меморандуму, підписаного спікерами обох парламентів, ми могли втілити в життя реформи, які необхідні українському парламенту для отримання експертних і фінансових ресурсів від ЄП. Така рука допомоги може зіграти позитивну роль для того, щоб той законодавчий процес, що відбувається в парламенті, був максимально виконаний і піднявся на нову сходинку якості», - наголошує перший заступник голови комітету.

Депутат зазначила, що до січня 2016 року, коли відбудеться офіційне представлення звіту, оціночна місія Кокса кілька разів навідається до України для того, щоб особисто спілкуватися з українськими депутатами і почути від них їхнє бачення перетворень у парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-