Справа Савченко: Cвідок-

Справа Савченко: Cвідок-"ЛНРівець" розповів про рабську працю військовополонених

Укрінформ
Сьогодні у справі Савченко допитували свідків, які належать до терористичних формувань «ЛНР».

Під час допиту свідок Лангавий повідомив, що українських полонених відправляли рити окопи, що суперечить міжнародним конвенціям, написав у своєму Twitter адвокат Савченко Микола Полозов.

«Під час допиту (учасник терористичного формування «Зоря» - ред.) свідок Лангавий повідомив, що українських полонених відправляли рити окопи. Привіт женевській конвенції!» - наголосив Полозов.

Суд ще зняв питання до свідка від адвоката Полозова, що робили з тими полоненими, які відмовлялися рити окопи, а також запитання Савченко «Скільки ви добили полонених?» Надія пояснила, чому поставила таке запитання: «Є відео, де показана жива людина поранена, а потім її привезли 200 вантажем».

На пряме запитання Савченко «Вас інструктували про правила гуманного ведення війни: не катувати поранених, не стріляти по мирному населенню?» свідок Лангавий відповів ухильно: «У нас були інструктори».

На цьому засідання в середу завершилося. Слухання справи продовжиться в четвер в 11:00.

Нагадаємо: Савченко звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-