У Томбінські нагадали головні умови скасування віз для українців

У Томбінські нагадали головні умови скасування віз для українців

Укрінформ
Представництво Європейського Союзу в Україні відзначає рішення Верховної Ради присвятити свою пленарну сесію 8 жовтня ухваленню законодавства, покликаного виконати решту критеріїв Плану дій з візової лібералізації.

Про це йдеться у наданій Укрінформу заяві Представництва Європейського Союзу в Україні.

"Прогрес у здійсненні реформ у сфері боротьби проти корупції залишається ключовим пріоритетом для досягнення безвізових подорожей до Євросоюзу для українських громадян. У зв'язку із цим обгрунтовані занепокоєння, висловлені громадянським суспільством і експертами з приводу складу Відбіркового комітету до Антикорупційної прокуратури, мають бути негайно вирішені. Незалежність офісу антикорупційного прокурора має бути і надалі гарантована. Також мають бути забезпечені чіткі критерії відбору персоналу такого органу та недискреційні правила призначення і звільнення його голови", - наголошує Представництво ЄС.

Європейська дипломатична установа також нагадує: "Створення операційних і незалежних Антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро є головними умовами для здійснення безвізових подорожей до ЄС, а також для надання Євросоюзом вагомої допомоги Україні".

Зауважується, що у цьому контексті важливо, що Верховна Рада України у четвер ухвалить низку інших законів, які стосуються решти рекомендацій у рамках процесу візової лібералізації.

Представництво підкреслює, що ЄС продовжує підтримувати Україну в цьому процесі, а візова лібералізація залишається важливою спільною метою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-