Справа

Справа "діамантових прокурорів": Шокін звернувся по допомогу до США

Укрінформ
Генеральний прокурор Віктор Шокін розглядає можливість залучення американських спеціалістів для вироблення рекомендацій щодо розслідування кримінального провадження стосовно "діамантових прокурорів".

Відповідна пропозиція надійшла від генпрокурора під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, повідомляє прес-служба ГПУ

"Генеральний прокурор висловив пропозицію щодо залучення американських спеціалістів із вивчення, надання практичної допомоги та вироблення рекомендацій щодо розслідування кримінального провадження стосовно Шапакіна і Корнійця (підозрюваних у корупції прокурорів Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Генпрокурор проінформував про хід розслідування справи щодо екс-високопосадовця режиму Януковича Миколи Злочевського, зокрема про активізацію співробітництва із британською стороною у цьому напрямку.

Шокін також зазначив, що в прокуратурі проходять докорінні зміни. "Результати цих змін будуть помітні вже найближчим часом", - запевнив він.

У свою чергу посол висловив бажання працювати з генеральним прокурором з метою, щоб ГПУ стала лідером у боротьбі з корупцією. Пайєтт привітав особисте бажання генерального прокурора підтримувати зусилля, спрямовані на очищення ГПУ, та відзначив важливість нещодавнього затримання у Харкові двох прокурорів за отримання хабара.

"Посол Пайєтт наголосив на необхідності, аби офіс Генерального інспектора, очолюваний Віталієм Касько і Давидом Сакварелідзе, мав можливість працювати над справами незалежно і без втручання, а також на важливості припинення захисту корумпованих прокурорів. Він підтвердив бажання  Сполучених Штатів Америки підтримувати побудову нової ГПУ, вільної від корупції і такої, що матиме довіру народу", - зазначили у прес-службі ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-