Більшість претендентів на посади у прокуратурах є працівниками системи - Касько

Більшість претендентів на посади у прокуратурах є працівниками системи - Касько

Укрінформ
Переважна більшість претендентів на керівні посади у місцеві прокуратури є працівниками системи, зовнішніх кандидатів у конкурсі вкрай мало.

Про це в інтерв`ю Укрінформу повідомив заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Найбільше, що мене наразі засмучує  - це брак зовнішніх кандидатів. По харківському осередку я можу сказати, що, на жаль, не так багато юристів без досвіду роботи в системі прокуратури вирішили взяти участь у конкурсі", - сказав він. 

За словами Каська,  переважна більшість претендентів на керівників у місцеві прокуратури  другий тест на ІQ здавала  на середній бал. 

"Я можу сказати по харківському осередку, де я входжу до складу комісії. Тут здавали тестування претенденти із Сумської, Полтавської, Луганської  і Харківської областей.  Результати різні. Мінімальний - 5 балів, менше яких не можна було набрати, максимальний - 88,3. Переважна більшість претендентів тест на ІQ здавала десь на рівні від 20 до 45 балів", - зазначив замгенпрокурора. 

Касько додав, що у кінцівому підсумку  бали за професійний тест і тест на ІQ будуть сумуватися: "На цій підставі будуть складатися рейтингові списки. Перші 16 претендентів за рейтинговим списком проходитимуть співбесіди на керівні посади у кожній місцевій прокуратурі."

На запитання як звуть "вундеркінда", котрий на першому тесті за 20 хвилин набрав 100 білів, Касько відповів, що кандидата із Сум  - Сергій Муха, тест на ІQ він здав на  41,7 балів.

На запитання чи відомо коли розпочнеться реформування регіональних прокуратур, Касько відповів, що все залежатиме від результату нинішнього конкурсу. "Все буде залежати від того, як пройде пілотний проект реформуваня місцевих прокуратур. Якщо всі учасники процесу дійдуть  висновку, що він був успішним, можливо, такий досвід буде перенесений на регіональні прокуратури і центральний апарат відомства", - .

Він також дав ствердну відповідь на запитання чи відповідає дійсності, що на роботу в Генпрокуратуру потрапляють переважно завдяки зв`зкам: "Я казав журналістам: пройдіться в Києві по районній прокуратурі, подивіться таблички з іменами, а потім зайдіть у Генпрокуратуру і звірте прізвища. На жаль, ця проблема  існує,  вона  досить серйозна. Звичайно, ми не можемо говорити,  що чиїсь діти, онуки  автоматично є поганими фахівцями. Але, знову ж таки, не можна сказати, що вони настільки всі розумні, що чомусь разом опиняються в прокуратурі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-