Справа Савченко: Росія готує

Справа Савченко: Росія готує "зимові торги" в ПАРЄ – адвокат

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що Росія робить зусилля, щоб вирішити питання з обміном Савченко до сесії ПАРЄ 25 січня 2016 року.

Про це він розповів у середу кореспондентові Укрінформу.

"25 січня 2016 року відбудеться сесія ПАРЄ, на якій вирішуватиметься питання про повноваження російської делегації. Нагадаю, що вже зараз Росія не бере участь у ПАРЄ, не може голосувати. У січні може статися повне анулювання повноважень делегації Росії. Звільнення Савченко - одна з умов участі Росії в ПАРЄ", - пояснив Фейгін.

Він нагадав, що для повноцінної участі Савченко в роботі ПАРЄ вона має опинитися в Києві в період 30 грудня - 20 січня. А це означає, що після затягування процесу російською владою терміни вже починають піджимати. Отже, тепер судовій владі РФ треба починати працювати процесуально швидко.

Фейгін також прокоментував новини про можливі умови обміну Савченко. За його словами, інформація неофіційна, але вона йде від джерел, яким він довіряє.

Дійсно, може з'явитися умова, що в якийсь момент нинішній склад захисту повинен піти. У цьому немає нічого незвичайного, оскільки російська влада спочатку була невдоволена Новіковим, Полозовим і Фейгіним, їх роботою. Тим, що вони ведуть справу не лише в процесуальній площині, де все під контролем влади, але і в політичній.

"У разі, якщо буде досягнута домовленість про обмін, звільнення Савченко, вони не хочуть давати неприйнятним їм адвокатам фактичне підтвердження успіху, правильності обраної тактики. Тому треба буде нас замінити. Повторюся, ми до цього готові. Головне, щоб була звільнена Надія", - заявив адвокат.

За його словами, з'явлення цих чуток опосередковано свідчить про те, що влада невдоволена, як відбувається зараз процес. У тому числі тим, що через нього президент Путін зазнає відчутної незручності на міжнародних зустрічах, переговорах, як було нещодавно в Нью-Йорку і Парижі.

Сьогодні в Донецькому міськсуді Ростовської області триває слухання по суті справи Савченко. Там присутні адвокати Фейгін і Полозов. Адвокат Новіков знаходиться в Центральному суді Воронежа, де планується допит свідків звинувачення.

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка усі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-