Клімкін: Які вибори, коли вулицями їздять танки?

Клімкін: Які вибори, коли вулицями їздять танки?

Укрінформ
Присутність російських військ на Донбасі унеможливить проведення там місцевих виборів.

Про це під час виступу з трибуни парламенту заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По всіх критеріях міжнародного права, і по всіх критеріях, які у нас є, вибори на території, де присутні іноземні війська або іноземна техніка, вони за визначенням неможливі. Яким чином можна проводити вибори, коли по вулицях Донецька чи Луганська їздять танки чи ходять люди з автоматами?», - відзначив Клімкін.

Він нагадав про паризьку домовленість щодо доступу ОБСЄ до непідконтрольної території Донбасу: «Саме це буде першим кроком у виведенні цих сил. І другий момент - саме Бюро з демократії і прав людини зробить попередній висновок щодо наявності безпекової ситуації для проведення виборів, і якщо такої ситуації не буде, то про ніякі вибори мова не йде».

Коментуючи рішення "ДНР" і "ЛНР" про перенесення дати виборів, Клімкін зауважив: «Ми домовлялися в Парижі про скасування цих виборів. Гра з перенесенням, я не буду коментувати дати, це, звичайно, брудна гра, і на сьогодні є: перше – погодження умов, за яких мають відбутися вибори, а друге – виборчих модальностей, яким чином врахувати особливості таких виборів, зокрема, щодо забезпечення голосування і виборності для тимчасово переміщених осіб».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-