Голова ЦВК: вибори на Донбасі потребують закону

Голова ЦВК: вибори на Донбасі потребують закону

Укрінформ
Для практичної організації виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей після поновлення там дії українських законів потрібно буде ухвалити окремий закон та відновити виборчу інфраструктуру.

Про це під час зустрічі з послом Латвії Аргітою Даудзе заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Центральна виборча комісія сподівається, що вже найближчим часом будуть створені передумови, необхідні для призначення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей Верховною Радою України. Для цього має бути прийнятий відповідний спеціальний закон. Окрім того, потребує відновлення цілісність Державного реєстру виборців та виборча інфраструктура в цих районах загалом", - заявив він.

Охендовський уточнив, що йдеться, зокрема, про визначення можливості роботи виборчих комісій та проведення голосування у приміщеннях для голосування виборчих дільниць, які існують на постійній основі з 2012 року, уточнення їх меж, з'ясування необхідності утворення нових. Крім того, слід провести інвентаризацію приміщень, устаткування, необхідних для роботи як виборчих комісій, так і органів ведення Державного реєстру виборців, інвентаризацію виборчих скриньок.

"Миттєве відновлення зазначеної інфраструктури неможливе, для цього потрібен певний час", - зауважив голова ЦВК.

Він окремо наголосив на тому, що місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня, не призначені в окремих районах Донецької та Луганської областей. Охендовський підкреслив, що, поза будь-яким сумнівом, вибори на цих територіях можуть відбутися тільки на основі законодавства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-