Закон про вибори на Донбасі мають прийняти після 25 жовтня – депутат БПП

Закон про вибори на Донбасі мають прийняти після 25 жовтня – депутат БПП

Укрінформ
Народні депутати розпочнуть роботу над розробкою спеціального закону про вибори на території Донбасу, яка наразі тимчасово окупована, після проведення чергових місцевих виборів 25 жовтня.

Про це журналістам у кулуарах ВР заявив народний депутат із фракції БПП Олександр Черненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, ми десь після місцевих виборів приступимо до розробки такого закону», - сказав він.

Черненко підкреслив, що необхідність у розробці спеціального закону для проведення місцевих виборів на Донбасі зумовлена тим, що чинне законодавство не в повній мірі регулює низку питань, які виникнуть після звільнення тимчасово окупованої території.

Зокрема, він зауважив, що треба чіткіше прописати процедуру формування виборчих дільниць, безпеки членів виборчих комісій, виборців та самих документів тощо.

При цьому народний депутат підкреслив, що такий закон розроблятиметься на основі Мінських угод і міститиме низку ключових моментів, серед яких, у першу чергу, - виведення незаконних збройних формувань та окупаційних військ, обов'язкова участь українських партій у виборах, адміністрування виборів українською ЦВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-