Молдова сподівається підписати Меморандум з МВФ у цьому році

Молдова сподівається підписати Меморандум з МВФ у цьому році

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Валеріу Стрілець сподівається, що до кінця листопада цього року буде підписаний новий Меморандум з Міжнародним валютним фондом.

Про це він заявив за підсумками зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Під час переговорів з представниками МВФ нами була досягнута домовленість про те, що найближчим часом уряд прийме ряд заходів щодо врегулювання ситуації в енергетичному та банківському секторі та надання гарантій надання фінансової допомоги соціально вразливим верствам населення при збільшенні цін на енергоносії", - заявив прем'єр.

Крім цього, до 16 жовтня уряд, за словами прем'єра, зобов'язується відкликати ліцензії у трьох найбільших банків Молдови (Ощадбанк, Соціальний банк і «Unibank»), причетних до розкрадання понад мільярд доларів з банківської системи країни.

Прем'єр також запевнив, що до приїзду в країну місії МВФ (візит очікується в другій половині листопада) парламенту вдасться затвердити нового губернатора Національного банку.

Раніше місія МВФ в Молдові відклала підписання Меморандуму про фінансову допомогу у зв'язку з відставкою керівника Національного банку та складною ситуацією у фінансово-банківському секторі країни. Експерти Фонду наполягають також на збільшенні тарифів на електроенергію, газ і тепло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-